Meny Lukk
Publikum åpning Finn Nilsen kopi Publikum åpning Finn Nilsen kopi Publikum åpning Finn Nilsen kopi Publikum åpning Finn Nilsen kopi Publikum åpning Finn Nilsen kopi
Foto: Finn Nilsen

Åpningsseremoni

Åpningsseremoni

– alltid nest siste tirsdag i februar kl 12.

Det er høytid på Sta’a når hyttklokka slår og Røros-sangen framføres den nest siste tirsdagen i februar hvert år.

Gammelt og nytt
Åpninga markerer starten på et femdagers samspill med handel, kultur og folkefest. Sang, dans og musikk framføres av lokale kulturkrefter der gammelt og nytt smeltes sammen. Kultur har både røtter og føtter!
Programmet for åpninga 2024 blir publisert på denne siden når det er klart.

Lasskjørerne ankommer
Høydepunktet hvert år er innmarsjen av 80 hesteekvipasjer, anført av svenske forbønder og norske lasskjørere, som på historisk vis ankommer med hest og slede. De har tilbakelagt mange mil og reisedager for å komme fram til Rørosmartnan med varene sine.

Utendørsarrangement med fri entre
Arrangementet er utendørs og varer en liten time. Her er det snø-amfi og snøscene, og opplevelsen er gratis. Det er ståplasser i amfiet, så møt opp i god tid om du har anledning til det. Selv om sola ofte skinner på åpningsdagen, husk varme klær og sko – det er vinter på Staa!

Mens vi venter kan vi ta et tilbakeblikk fra åpningen 2024, produsert av vår gode samarbeidspartner Arbeidets Rett.

Dansepar kirke Øyeblikket Foto Dansepar kirke Øyeblikket Foto Dansepar kirke Øyeblikket Foto Dansepar kirke Øyeblikket Foto Dansepar kirke Øyeblikket Foto
Foto: Øyeblikket Foto

Program for Rørosmartnan

Rørosmartnan er en smeltedigel av opplevelser der samtid og historie utfyller hverandre. Her kan man ta del i tradisjoner i det ene øyeblikket og la seg henrive i moderne uttrykk i det neste. Rørosmartnan er noe for alle, i alle aldre!

Allsidig program fem dager til ende
Det bugner av kulturelle begivenheter hele uka og hele døgnet: Konserter, dans, tombola, spontane innslag, god mat og drikke, høy stemning på serveringsstedene, liv i bakgårdene, historieformidling, utstillinger og demonstrasjoner, kjøring med hest og aktiviteter med reinsdyr.

Mangfold av varer
Et mangfold av varer tilbys blant 100 bod-selgere utendørs i sentrum og 70-80 utstillere i og rundt Martnashallen Verket Røros.

Tettpakket program hele uka
Rørosmartnan starter alltid nest siste tirsdag i februar med åpningsseremoni kl 12, og varer til påfølgende lørdag kl 17. Uansett hvilken dag du måtte velge kan vi love et allsidig og tettpakket program med om lag 350 små og store arrangement i løpet av martnasuka.
I tillegg vil du oppleve mange spontane innslag som setter stemningen over hele staden!

Detaljert program for kommende år blir publisert her på førjulsvinteren.

Kart2024 Kart2024 Kart2024 Kart2024 Kart2024

Kart over Røros sentrum og martnasområdet

Konsentrert på et ganske lite område syder Rørosmartnan av handel, kultur og folkefest; i gatene i sentrum og på varemessa i Martnashallen. Martnashallen ligger 500 meter fra sentrum, i Verket Røros.

KART RØROSMARTNAN LAST NED
A3 Overksrift og punkter Martnan aktivitetskart 2024 A3 Overksrift og punkter Martnan aktivitetskart 2024 A3 Overksrift og punkter Martnan aktivitetskart 2024 A3 Overksrift og punkter Martnan aktivitetskart 2024 A3 Overksrift og punkter Martnan aktivitetskart 2024

Barne-og familieløype

Barne- og familieløype
Det er mye som foregår på Rørosmartnan, og for barnefamilier har vi laget et kart til noen av aktivitetene slik at dere med letthet kan finne fram i mylderet av inntrykk og tilbud.

Last ned kartet for å få beskrivelse av de forskjellige postene!


GOD TUR!

KART BARNELØYPE LAST NED
022wa1 NRXH Ya 022wa1 NRXH Ya 022wa1 NRXH Ya 022wa1 NRXH Ya 022wa1 NRXH Ya
Foto: Rørosmuseet

Rørosmuseet

Rørosmuseet er en viktig formidler av vår materielle og immaterielle kulturarv.

De byr på et rikholdig program under Rørosmartnan og holder åpent på flere arenaer; i Smelthytta, Kurantgården og på Doktortjønna.

Her kan du være med på alt fra fortellerstunder, foredrag, utstillinger og visning av tradisjonshandverk til konserter og aktiviteter for både barn og voksne!

Les mer om Rørosmuseet