Meny Lukk
Markedsboder Rasmusgården foto Forbonden Kløvsjø Markedsboder Rasmusgården foto Forbonden Kløvsjø Markedsboder Rasmusgården foto Forbonden Kløvsjø Markedsboder Rasmusgården foto Forbonden Kløvsjø

Rasmusgården

Rasmusgården, som er en av de eldste gårdene med aner fra 1600-tallet i Verdensarven Røros, eies i dag av Fortidsminneforeningen. Gården er base for Föreningen Forbonden Kløvsjø i martnasdagene. De tar turen til Rørosmartnan med hest og slede hvert år, første gang i 1981.

Tradisjonelle håndverksvarer

Forbøndene fra Kløvsjø selger tradisjonelle håndverksvarer av ulike slag. I utvalget finner du også hesteklokker og hesteutstyr - og gammeldagse drops i strutposer. Boken «Forbönder för och nu» med mange gode innslag om forbondekulturen, får du også kjøpt.

Svenske "kolbullar"

Som seg hør og bør er det fri kaffeservering rundt bålet. Svenske «kolbullar» stekt på åpen varme, med tyttebær må du unne deg til lunsj en dag!

Det er sang og musikk med jevne mellomrom hele uka, og på torsdager kl 11 er det husforhør, en gammel svensk tradisjon – med presten Bo Lundmark.

Publikum ønskes varmt velkommen, og er du spellmann må du gjerne komme og sette stemninga!

Les mer om Forbonden Klövsjö