Rørosmartnan

Rørosmartnan 16. – 20. februar 2021 må dessverre utgå, og den 168. Rørosmartnan blir utsatt til 2022.

Bakgrunnen er at Rørosmartnan vanskelig lar seg forene med rådende smitteverntiltak og gjeldende regelverk for arrangementer. I tråd med Kongelig resolusjon fra 1853 har det tradisjonsrike arrangementet gått av stabelen hvert eneste år siden 1854. Rørosmartnan 2021 blir den første i rekken som ikke avholdes, og dette beklager vi på det sterkeste. Vi utsetter den 168. Rørosmartnan i ett år med ønske om å komme sterkt tilbake!

Vi ser fram til å ønske dere velkommen til den 168. Rørosmartnan i 2022, 15. – 19. februar.

——————————————

Rørosmartnan kombinerer folkeliv, handel, kultur og tradisjoner på en måte som du ikke kan oppleve noe annet sted.
Verdenskulturminnet Røros bergstad danner en unik ramme for folkefesten.

Vi er først og fremst en handelsmartna, med ca. 250 utstillere i gata og i Martnashallen. Men martnan bugner også  av kulturelle innslag hele uka og hele døgnet: Konserter, dans, spontane innslag i gata, revy, god mat og drikke, høy stemning på serveringsstedene, liv i bakgårdene, historieformidling, tivoli og kjøring med hest og slede.

Med hest og slede kommer forbønder  og lasskjørere fra Sverige, Østerdalen, Hedmark, Gudbrandsdalen,  Gauldal, Selbu  og Tydal. De losjerer i ferdasgårder i sentrum. Her, og i de andre gårdsrommene,  er du hjertelig velkommen til en opplevelse som vil gi deg følelsen av å trå inn i en annen tid.

Her kan dere se glimt fra åpningen av Rørosmartnan 2020 samt litt av martnaslivet.  Filmen er laget av Dagfinn Ellefsen: