Rørosmartnan

Rørosmartnan 2022

Rørosmartnan 15.-19. februar 2022 må dessverre avlyses med bakgrunn i at arrangementet ikke lar seg forene med den siste tids utvikling i pandemien og rådende smitteverntiltak.

Vi har de siste ukene jobbet iherdig med et smitteverntilpasset arrangement for å unngå avlysning av Rørosmartnan for andre året på rad. De nasjonale retningslinjene som ble offentliggjort 13.januar ga dessverre ikke det handlingsrommet vi trengte for å kunne gjennomføre.

I tråd med Kongelig Resolusjon fra 1853 har den tradisjonsrike martnan blitt arrangert hvert eneste år siden 1854 til og med 2020. Året 2021 ble det første året i en uavbrutt rekke der Rørosmartnan ikke ble avholdt.

Den 168. Rørosmartnan er dermed utsatt til 2022, og det er sterkt beklagelig at covid-19 setter en stopper for gjennomføringen også i år.

Vi ser nå framover og vi vil umiddelbart starte planleggingen av
Rørosmartnan nr 168 –  21.-25 februar 2023.

Vi håper vi ses da, velkommen!

Rørosmartnan kombinerer folkeliv, handel, kultur og tradisjoner på en måte som du ikke kan oppleve noe annet sted.
Verdenskulturminnet Røros bergstad danner en unik ramme for folkefesten.

Vi er først og fremst en handelsmartna, med ca. 250 utstillere i gata og i Martnashallen. Men martnan bugner også  av kulturelle innslag hele uka og hele døgnet: Konserter, dans, spontane innslag i gata, revy, god mat og drikke, høy stemning på serveringsstedene, liv i bakgårdene, historieformidling, tivoli og kjøring med hest og slede.

Med hest og slede kommer forbønder  og lasskjørere fra Sverige, Østerdalen, Hedmark, Gudbrandsdalen,  Gauldal, Selbu  og Tydal. De losjerer i ferdasgårder i sentrum. Her, og i de andre gårdsrommene,  er du hjertelig velkommen til en opplevelse som vil gi deg følelsen av å trå inn i en annen tid.

Her kan dere se glimt fra åpningen av Rørosmartnan 2020 samt litt av martnaslivet.  Filmen er laget av Dagfinn Ellefsen: