Rasmusgården

Folkeliv i Rasmusgården

Rasmusgården som er en av de eldste gårdene med aner fra 1600-tallet i Verdensarven Røros, er base for Föreningen Forbonden Kløvsjø. De kjørte turen til martnan med hest og slede for 39. gang i 2020.  Forbøndene fra Kløvsjø selger tradisjonelle håndverksvarer av ulike slag. Boken «Forbönder för och nu» med mange gode innslag om forbondekulturen, får du også kjøpt. Sang og musikk, og som seg hør og bør er det fri kaffeservering rundt bålet.  Musikk og sang av spellmenn ønskes velkommen!  På Rasmusgården er det salg av hestklokker og hesteutstyr med mer. Salg av svenske «kolbullar» stekt på åpen varme, med tyttebær. Her selger de også ekte gammeldags drops! Så byr de på bålkokt svensk kaffe.

I 2020 var temaet lin og de lin-produkter som de kom med på lasset, slik som i gamle tiders forkjører-turer fra Hälsingland til Rørosmartnan.
I Rasmusgården kunne du få se lin foredlet i ulike former: Rå-lin klart for å spinne, lingarn, rep, laken og handduksvev.

 

Sang og musikk med jevne mellomrom hele uka for voksne og barn. På torsdager kl 11 er det husforhør, en gammel svensk tradisjon – med presten Bo Lundmark.

Föreningen Forbonden Kløvsjø ønsker alle martnasfolk velkommen!