Konsert med Gardemusikken

Gardemusikken_foto JuliaKvalivik

Hans Majestet Kongens Gardes musikkorps, bedre kjent som «Gardemusikken» kommer til Rørosmartnan torsdag 23/2. Sist de var her i 2015 ble det fullt hus både på storbandets konsert i Martnashallen og på kirkekonserten med hele korpset senere på dagen.
Gardemusikken vil også i år holde to konserter torsdag under Rørosmartnan.
25 soldater åpner showet med storslått musikk i Martnashallen i Verket Røros kl.1300 torsdag 23.februar.

Her lover de musikk med høyt tempo og «Sinatra-føring». Senere på kvelden skal hovedkorpset spille i Røros kirke, og har du ikke hørt Garden tidligere, vil du garantert bli overrasket av det enorme repertoaret og mangfoldet de spiller på. Her vil du se dem i en helt annen setting enn vi ellers ser dem på tv. I tillegg har de også med sangere som vil ha kor- og solistinnslag, sier øverste leder for 3. gardekompani, Jan Erik Synnes.

Hans Majestet Kongens Gardes mest profilerte og kjente avdeling er uten tvil 3. gardekompani. Kompaniet framstår i dag som en ren parade- og oppvisningsenhet med Musikk¬troppen og Drilltroppen som underavdelinger. Gardemusikken består av to korps, hovedkorpset som er organisert som et symfonisk janitsjarorkester og signalkorpset som organiseres som et seremonielt brassband, og det er hovedkorpset som gjester Røros under martnan.

Dyktige musikere

Kompaniets største oppvisningsenhet er hovedkorpset som teller 55 vernepliktige musikere.
Korpset er organisert som et symfonisk janitsjarorkester og rekrutteres etter prøvespill blant landets dyktige amatørmusikere med bakgrunn fra både musikkorps, kulturskole og folkehøyskole.
Den daglige tjeneste i hovedkorpset er i all hovedsak rettet mot musikalsk og drillmessig utdanning. I løpet av perioden holdes en rekke større og mindre konserter til stor glede for det allmenne publikum, men også som en viktig motivasjonsfaktor blant tjenestegjørende soldater over det ganske land.

Lover forrykende konsert
Vi vurderer hele tiden programmet vårt og ser på ulike steder vi kan opptre. Under Storbandets opptreden i Martnashallen, vil det bli en mer opp¬rocka opptreden med flere kjente slagere. Vi roer ned tempoet noe når vi senere torsdag kveld gjester Røros kirke, sier kaptein Synnes til martnaskomiteen.

Billetter til kirkekonserten kl 18.00 kjøpes på Røros Turistkontor eller hos Ticketmaster.

Pris er kr. 200,- for voksne og kr 50,- for barn u/15 år.

Konserten i Martnashallen kl 13.00 er inkludert i  inngangsbilletten til Martnashallen som kjøpes ved inngangen.