Konsert med Dalakopa og Malungs Spelmannslag

I Røros Kirke, lørdag 24. februar kl. 18.00.

En ekte norsk-svensk forbrødringskonsert i beste martnasånd med vakre komposisjoner av Hans Lisper – rikspelman, komponist, felebygger og livskunstner (1946-2007).
Han satte spor etter seg i vår tids nordiske folkemusikk. Han var en kunstnersjel med sjelden begavelse og et stemningsmenneske.
Hans bodde i perioden 1976-1979 i Målselv, og gav der ut LPen ”Snøskree” med sin kvartett ”Fossegrimen”. Da Hans flyttet til Røros samlet han en ny ”Fossegrimen” kvartett, der også Dalakopas musikalske leder Bent Jacobsen inngikk. LPen ”Vil du høre nytt?” ble mottatt med jubel også på Røros, hvor han bodde i perioden 1979-1982, før han flyttet tilbake til Malung.
Hans var i mange år spelleder for Malungs spelmanslag, som også har hatt låter fra Hans på repertoaret siden 1970-tallet. På 90-tallet spilte Hans inn CDn ”Vandring” i Malungs kirke, der han ble akkompagnert av Jan Hars.

Malungs spelmanslag

Malungs spelmanslag har reist i øst og vest, men aldri til Rørosmartnan, så nå er det på tide. De kommer med polsker og springleiker av Erkgärds Mats, Lissmyr Erik, Skinnar Albin og andre Malungsspelmenn fra svunnen tid. Deres låter lever, ikke minst på torsdagskvelder når felemusikken ljomer mellom veggene i Spelhuset i Malung, gammelt og nytt i salig blanding. Øving med laget, som oftest med Kalle Almlöf som leder. Han er en stor inspirator og instruktør, og en uvurderlig ressurs for spelmanslaget. Selvfølgelig er det Kalle som leder laget på Røros også.

Under Martnan hyller laget en annen stor spelmann fra Malung. Forsterket med Pers Hans Olsson fra Rättvik og Bent Helgren Jacobsen fra Røros , blir det låter av Hans Lisper, Malungs egen sønn. Han var spelmann, komponist og fiolinbygger. I løpet av sitt liv bodde han også en tid i Nord-Norge og på Røros. I Folkemusikk-Norge er han kjent som leder av gruppa Fossegrimen. Spelmanslaget har satt sammen et konsertprogram med flere av Hans Lispers vakre låter. De spilles i Bergstadens Ziir under konserten sammen med Dalakopa.

I sytti år har Malungs Spelmanslag øvd for turen. Spelmanslaget ble grunnlagt i 1948, og turen til Røros i februar vil være en fin start på jubileumsåret.

De sier at de gleder seg til årets Rørosmartnan.

For billetter og priser, se her.

Malung Spelmannslag