ARKIVSAK: Velkommen til Trøndelag Kjørelag

Sør-Trøndelag Kjørelag i 2007 - Sør-Trøndelag KjørelagTrøndelag Kjørelag kjører langs den gamle ferdasveien fra Trondheim til Røros gjennom Gauldalen. Deler av turen går på elveisen, som var den mest vanlige ferdasveien i gammel tid. Kjørelengdene daglig ligger fra 2,5 -3,5 mil og tar 10 – 12 timer.

De vanligste varene som ble fraktet opp Gauldalen var høy og havre til buskap, salt, mel, tørrfisk og sild i tillegg til bestilte varer fra Røros. Kjørelaget har med seg sildetønner i år også, og i Skjerdingstadgården blir det smaksprøver og auksjon på silda.

Torsdag 16. februar:

Oppmøte Singsås kl 15.00. Oppstalling og klargjøring av sleder og lass. Overnatting på Singsås samfunnshus. Transport av biler til Røros. Retur med buss/tog. Terje kjører buss med henger som følgebil. Vi har med egen mat for denne dagen.

Fredag 17. februar:

Revelje kl 06.00.  Vi er klare for avreise kl. 9.00. Kjører langs skogsvei på østsida av elva til Gåre, dersom det er mulig kjører vi elvaisen til Haltdalen. Oppstalling på Prestgården, middag i Haltdalsstugu, Ferdaskveld på Gammelgården. Overnatting på Gammelgården om det er ledig/event samfunnshuset.

Lørdag 18. februar:

Revelje kl 06.00. Avreise kl 9.00. Fra Haltdalen langs elvaisen med trase forbi Eggafossen/ eller gamle kongevei til Eidet bru. Derfra til Ålen som tidligere år. Overnatting i Ålen samfunnshus eller på skisenteret, oppstalling på hestetransport/ute/laftehus.

Søndag 19. februar:

Revelje 06.00.  Avreise kl. 9.00. Fra Ålen via Vongraven og Rugeldalen til Glåmos samfunnshus. Stallplass på bussen/ute. Må lage mat selv (Tone).

Mandag 20. februar:

Revelje 06.00. Avreise kl. 9.00. Vi  kjører ned til samvirkelaget for å drikke kaffe og kjøre unger til skolen. Derfra kjører vi om Vika til Storwartz . Overnatting på Øvre Storwartz, oppstalling i restaurert stall og på hestetransport. Må lage mat selv (lapskaus fra Meråker).

Tirsdag 21. februar:

Revelje 06.00. Avreise fra Nedre Storwartz kl. 08.30. Vi drikker kaffe sammen med lasskjørere fra Tydal og Kløvsjø på Hittersjøen kl. 10.00. Vi er nr 3 i rekka for innkjøringa på åpningsseremonien på Malmplassen.

Du treffer oss i Skjerdingstadgården hele martnan!

Les mer om Trøndelag Kjørelag på www.kjorelag.com

NRK fulgte Trøndelag Kjørelag på vei mot Rørosmartnan (spol til 12:20).