Rørosmartnan for de yngste på Rørosmuseet

Barneaktiviteter på Rørosmuseet under Rørosmartnan

Rørosmuseet har flere aktiviteter for barn i Martnan. Rørosmuseet legger vekt på tradisjonelle aktiviteter, uten digitalt innhold. I tillegg har de omvisninger i de faste utstillingene i Smelthytta, Olavsgruva og Bergstadvandringer, som også kan passe for de eldste barna.

I Smelthytta er det i år laget en ny skattejakt for de yngste. Barn i følge med voksne har gratis inngang i Smelthytta, og får oppgaver som tar dem med på skattejakt i utstillingene. Og selvfølgelig er det premie!

I Kurantgården er det aktiviteter for barn onsdag, torsdag og fredag. Ute ved bålet inviterer vi til Fortellerstund for hele familien, med forteller Kirsti Sæter. Kirsti viderefører tradisjonen med muntlig historiefortelling, der barna får være aktive lyttere. Opplegget passer spesielt godt for barn fra 3-7 år.

For den som har lyst til å utfolde seg i snekkerverkstedet, er det mulig å bli med  handverkere og lage leketraktor av tre. Vi stiller med materialer, utstyr og kyndig veiledning – så her kan alle få til et fint resultat!

Å lage gapahuk er nyttig å kunne, og det kan du også få være med på i Kurantgården. Gapahuken bygger vi sammen av bjørkestranger og granbar, og vi lager en ny hver dag, onsdag til fredag.

Rørosmuseet ønsker alle barn velkommen i Martnan!

Barneaktiviteter på Rørosmuseet
Barneaktiviteter på Rørosmuseet
aktiviteter på Rørosmuseet
aktiviteter på Rørosmuseet