Parkeringsplasser, shuttlebuss og kjøremønster

Bobilcamp_Foto_TomGustavsen_ferdig_MG_5796

Det er tre store parkeringsplasser som er opparbeidet for personbiler under Rørosmartnan

Øra, Røros Tweed og utenfor Martnashallen Verket Røros. Kapasiteten er god, så ved å følge skiltingen direkte til parkeringene skal du være sikret plass for bilen mens du nyter martnaslivet. Slik unngår både du og andre martnasgjester frustrasjon og trafikk-kaos. Nytt av året er at du har mulighet til å betale med Vipps i tillegg til kontanter.

Gratis shuttlebuss.
Hver dag mellom kl 11 og 17 vil det gå kontinuerlig og gratis shuttlebuss mellom Martnashallen Verket Røros og sentrum. Her blir det på/avstigning nederst på Nilsenhjørnet ved Bergstadens Hotell.

Trafikkomlegging
Det er ventet størst trafikk tirsdag og lørdag. Fv 30 Osloveien og Johan Falkbergets vei blir derfor stengt fra rundkjøringa og til Fjellheimen noen timer midt på dagen. De som skal videre må derfor kjøre via Sjøbakken og fylkesvei 31.

Kjøremønster i sentrum
Som et ledd i å få bedre trafikkflyt har vi nå åpnet igjen Hans Aasensgate for toveis biltrafikk . Dette er et resultat av et krav fra både sykehus og legesenter, men også som et tiltak for å få løst opp i det uheldige trafikkbilde man har hatt ned Peder Hiortgate og på Domus-parkeringen foran hovedinngangen. Peder Hiortgate vil være gågate og utstillerområdet.

I samarbeid med Røros Kommune og Domus har man funnet en ny løsning for trafikk-avvikling rundt Domuskvartalet. Kundeparkeringen til Domus vil ha en inn- og utkjørsel på baksiden via Henrik Grønns vei idet parkeringsplassen på framsiden av bygget vil være en trivelig torgplass.

Resten av sentrum vil som tidligere være stengt for biltrafikk fra og med mandag til og med søndag morgen. Unntak er innkjøring for vareleveranser før kl 10 og etter kl 17. Mandag er det montering av stander i utstillerområdene, og det vil være stengt for biltrafikk fra og med mandag til og med søndag morgen

Til slutt er det viktig å huske på at alle må følge den midlertidige skiltingen som kreves under Rørosmartnan. Det er dessverre mange som ikke respekterer skiltingen, og dette fører til at det kan oppstå farlige situasjoner.