Konserter på Rørosmuseet

Rørosmuseet

Rørosmuseet har flere konserter under året Rørosmartnan

Lars Erik Øygarden og Mads Kuraas: ”Spellemenn på fest”
Martnaskonsert onsdag 22. februar kl 15.30

Rørosmuseet inviterer til folkemusikkonsert med spellemennene Lars Erik Øygarden og Mads Kuraas. De to vil framføre slåtter fra hvert sitt område på tradisjonelt vis. Fokus blir slåtter og historier som er knyttet opp til tidligere spellemenns opplevelser og erfaringer i forbindelse med sosiale sammenkomster, marknader, bryllup og andre typer ”oppsuttu”.
Lars Erik er ifra Rauland i Vinje, Telemark, og har spilt fele siden barndommen. Han spiller hardingfele i Telemarktradisjon, og har et stort repertoar slåtter etter storspelemenn som bl.a. Eivind Mo, Torkjell Haugerud, Johannes Dahle. Lars Erik har en master i folkemusikk fra Høgskolen i Telemark.
Mads er rørosing og spiller vanlig fele. Han startet med fela i sjuårs-alderen på Røros Kulturskole før han etter hvert kom inn i Glåmos Spellmannslag. Mads har senere studert folkemusikk ved Høgskolen i Telemark, Ole Bull Akademiet og har en master i folkemusikk fra Høgskolen i Sørøst-Norge. Arrangementet er et samarbeid med Folkemusikkarkivet for Røros-området.

Mads Kuraas
Mads Kuraas
Lars Erik Øygarden
Lars Erik Øygarden

 

 

 

 

 

Folkemusikkonsert med Olav Kjernmoen og Martin Follstad

Torsdag 23/2 kl 15.30 inviterer Rørosmuseet til konsert med to staute alvdøler. Olav Kjernmoen er felespeller og gardbruker med et stort hjerte for folkemusikken. Gjennom mange år har han spilt i og med forskjellige konstellasjoner, bla. folkemusikktrioen Frak, Alvdal Spellmannslag, Strømmen Spellmannslag, Berja Folkrock og Travellin Imbesiles. Olav har også hatt flere feleelever, og en av dem er Martin Follstad, som han gleder seg til å spille konsert med.
Martin Follstad er 22 år gammel og for tiden veterinærstudent i Oslo. Han har spilt fele siden han var sju år gammel, med både Sigmunn Plassen og Olav Kjernmoen som dyktige læremestere. I sitt unge liv har han rukket å utforske flere stilarter, men det er folkemusiker han vil være! For tiden spiller Martin i Alvdal Spellmannslag og folkemusikkduoen Tæladylju – og gleder seg til å spille konsert under Rørosmartnan sammen med Olav Kjernmoen.
Velkommen til folkemusikkonsert!

Martin Follstad
Martin Follstad
Olav Kjernmoen
Olav Kjernmoen

 

 

 

 

 

 

Martnaskonsert med Stina Brandin og Ester Thunander

Fredag 24. februar kl 15.30på Rørosmuseet Smelthytta
Stina Brandin og Ester Thunander er to svenske spellmenn som har utvandret til Norge for folkemusikkens skyld. De fant hverandre en høst i den Västerdalska skogen over et glass champagne. Stina fra Boda og Ester fra Malmø spiller mollstemte polskor fra Östbjörka, Boda og Orsa.

brandin thunander

Samisk konsert lørdag med Marja Helena Fjellheim Mortensson og Daniel Herskedal.

Rørosmuseet inviterer lørdag 25. februar til duokonsert med joiker Marja Helena Fjellheim Mortensson og Daniel Herskedal på tuba og basstrompet. Konsertrepertoaret vil bestå av tradisjonelle sørsamiske og umesamiske joiker og originalkomposisjoner med utgangspunkt i joiketradisjonen.
Marja kommer fra reinbeitedistriktet Svahken sïjte i Engerdal kommune og har studert ved musikklinja på Stange videregående skole.
Daniel Herskedal kommer fra Molde, er utdannet ved jazzlinja på NTNU og ved det Rytmiske Musikkonservatoriet i København.
Velkommen til en unik konsertopplevelse!

Marja Mortensson
Marja Mortensson
Daniel Herskedal
Daniel Herskedal

 

 

 

 

 

 

Rørosmuseets hele martnasprogram