Föreningen Forbonden Klövsjö

Forbønder fra Klövsjö

Turen februar 2020

Föreningen Forbonden Klövsjö gjennomfører sin 39. tur til martnan i 2020. De starter fra Klövsjö den 12. februar  med 10 -12 hester. De følger de gamle forveiene, ca 18 mil, og kjører over mange sjøiser. I byene ringer kirkeklokkene da forböndene fra Klövsjö kjører gjennom byen. Föreningen Forbonden er et kjent besøk for byenes innbyggere i generasjoner og mange møter opp etter veien for å hilse dem velkommen. Søndag kveld den 16. februar går de over fjellet og grensen inn i Norge til Vauldalen der de overnatter. Siste etappe fra Vauldalen til Røros går etter sjøene, og følget har æren av å være de første inn på Malmplassen under åpningsseremonien tirsdag 18. februar kl 12.00.

Forbonden Klövsjö holder martnasstand i Rasmusgården midt i Røros sentrum hele martnasuka, og publikum ønskes varmt velkommen!

Om foreningen

Föreningen Forbonden Klövsjö var de som i moderne tid 1981 tok opp igjen forbonde- og lasskjörertradisjonen. Da startet 10 ekvipasjer fra Klövsjö. Deretter har flere lasskjørere tatt opp lasskjøring til martnan. Foreningen har sitt sete i Klövsjö, der de eier ”Pålletorpet”. Forbonden Kløvsjø har sitt virksomhetsområde i søndre Jämtland, Härjedalen og Hälsingland.
Formålet er blant annet å ivareta og verne om områdets historiske og kulturelle tradisjoner hva gjelder forbønder og forbondereiser.

Les mer på deres nettsider og Facebook.