Følg turen til Föreningen Forbonden Klövsjö

Forbønder fra Klövsjö

De starter fra Kløvsjø den 13. februar 2019 og er 10 -12hester i følget.  Föreningen Forbonden Klövsjö var de som i moderne tid 1981 startade forbonde- og lasskjörertradisjonen. Da startet 10 ekvipasjer fra Klövsjö. Deretter har flere lasskjærere tatt opp lasskjøring til martnan.

I 2019 gjennomfører Föreningen Forbonden Klövsjö sin 37. tur til martnan. De følger de gamle forveiene, ca 18 mil, og kjører over mange sjøiser. I byene ringer kirkeklokkene da forböndene fra Klövsjö kjører gjennom byen. Föreningen Forbonden er et kjent besøk for byenes innbyggere i generasjoner og mange møter opp etter veien for å hilse dem velkommen. Søndag kveld den 17. februar går de over fjellet og grensen inn i Norge til Vauldalen der de overnatter.

Foreningen har sitt sete i Klövsjö, der de eier ”Pålletorpet”. Föreningen Forbonden Kløvsjø har sitt virksomhetsområde i søndre Jämtland, Härjedalen og Hälsingland. Formålet er blant annet å ivareta og verne om områdets historiske og kulturelle tradisjoner hva gjelder forbønder og forbondereiser. Föreningen Forbonden holder martnasstand i Rasmusgården. Velkommen!

Du kan følge årets reseberättelse og også lese om tidligere års reiser.

Les mer på deres nettsider og Facebook.