Følg turen til Föreningen Forbonden Klövsjö

Forbønder fra Klövsjö

Se  forbøndenes reise til Rørosmartnan 2018 på TV i jula!

Ta del i historien om tidligere tiders forbondsturer fra Jämtland til Rørosmartnan der man byttet og solgte livsnødvendige varer, deltagernes opplevelser fra februar 2018 og den fantastiske naturen som omfavner hestefølget på sin ferd gjennom et snørikt vinterlandskap!

Reportasjen er delt inn i fem episoder  etter følgende sendeplan:
Del 1 Lørdag 22. desember 2018 ca kl 11.10 – svensk TV4 Nyhetsmorgon 

Påfølgende episoder sendes i svensk TV12-travsportkanalen i samband med V75-sendingene: 
Del 2 Søndag 23. desember 2018
Del 3 Tirsdag  25. desember 2018
Del 4 Onsdag 26. desember 2018
Del 5 Torsdag 27. desember 2018

Les mer her.

Om foreningen

Föreningen Forbonden Klövsjö var de som i moderne tid 1981 tok opp igjen forbonde- og lasskjörertradisjonen. Da startet 10 ekvipasjer fra Klövsjö. Deretter har flere lasskjørere tatt opp lasskjøring til martnan. Foreningen har sitt sete i Klövsjö, der de eier ”Pålletorpet”. Forbonden Kløvsjø har sitt virksomhetsområde i søndre Jämtland, Härjedalen og Hälsingland.
Formålet er blant annet å ivareta og verne om områdets historiske og kulturelle tradisjoner hva gjelder forbønder og forbondereiser.

Turen februar 2019

Föreningen Forbonden Klövsjö gjennomfører sin 37. tur til martnan i 2019. De starter fra Klövsjö den 13. februar  med 10 -12 hester. De følger de gamle forveiene, ca 18 mil, og kjører over mange sjøiser. I byene ringer kirkeklokkene da forböndene fra Klövsjö kjører gjennom byen. Föreningen Forbonden er et kjent besøk for byenes innbyggere i generasjoner og mange møter opp etter veien for å hilse dem velkommen. Søndag kveld den 17. februar går de over fjellet og grensen inn i Norge til Vauldalen der de overnatter. Siste etappe fra Vauldalen til Røros går etter sjøene, og følget har æren av å være de første inn på Malmplassen under åpningsseremonien tirsdag 19. februar kl 12.00.

Forbonden Klövsjö holder martnasstand i Rasmusgården midt i Røros sentrum hele martnasuka, og publikum ønskes varmt velkommen!

Les mer på deres nettsider og Facebook.