Åpningstaler på Rørosmartnan 2017

Kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland_Foto_Thomas Haugersveen_Statsministerens kontor

Kulturminister Linda Hofstad Helleland vil forestå den offisielle åpningen av Rørosmartnan nr 164.Åpningsseremonien finner sted på Malmplassen ved Rørosmuseet kl 12.00 tirsdag 21.februar.
Arrangementet foregår utendørs, og i løpet av en liten time presenteres historie, sang, tradisjonsmusikk og dans for omtrent 5000 publikummere.
Et 80-talls hesteekvipasjer med forbønder og lasskjørere medbringer varer og ankommer på gammeldags vis etter flere dagers reise.
De levendegjør den livsviktige varetransporten i datidens veiløse samfunn, og er dermed en svært viktig eksponent for vår immaterielle kulturarv.

Åpningen markerer starten på et samspill mellom tradisjonell handel og yrende folkeliv.
Rørosmartnan er en stor handels – og kulturarena som ivaretar tradisjoner og gir rom for moderne uttrykk: En sammensmelting av historie og samtid der unge og gamle møtes.
Fem dager til ende byr vi på et variert og tettpakket program der hele sentrum tas i bruk. Verdenskulturminnet Røros bergstad danner en unik ramme for folkefesten.

Røros Kommune ble kåret til landets kulturkommune nr 1 for 5. år på rad i 2016. Det er derfor ekstra hyggelig at kulturministeren vil forestå den offisielle åpningen av den 164.Rørosmartnan!

Vi ønsker kulturminister Linda Hofstad Helleland med følge varmt velkommen!